torsdag 12 maj 2016

Två inofficiella utställningar

Nu är det vår nästan sommar och utställningstillfällen börjar dyka upp.  Vi börjar med den senaste utställningen Umeå Brukshundsklubb Vårshow 2016.  Vi hade anmält Pim och Gry till utställningen.  Finaste dagen i år var det solen sken och man sökte sig till skuggan.  Först ut var så klart lilla Gry som gick i valpklass 4-6 månader hon rörde sig bra och är en glad skit i ringen man ser att hon tycker det är kul. Hon fick finfin kritik
"Mycket söt tikvalp med rastypiskt huvud, vackra ögon med vänligt uttryck, bra längd på nosen. Vackra välplacerade öron, välvinklad för åldern. Bra bröstkorg, vacker hals och överlinje. Rör sig med ett glatt humör. Stabila rörelser för åldern. Något marktrång bak och fram. Utmärkt päls och färg, utmärkt temperament, mycket välvisad"
  och hon fick HP och blev BIR-valp.  Sedan var det hanarna öppenklass och där deltog bl a Pims fina bror Dex.  Så roligt att se honom tyckte både vi och Pim, både matte och Dex skötte sig så bra på sin första utställning.Öppenklass tikar deltog Pim i  och hon fick HP och fin kritik
"Mycket feminim tik med ett mycket vackert huvud. Härliga ögon och öron. Bra längd på nosen. Välkroppad, något framskjuten skuldra. Vacker hals och överlinje. Rör sig med rastypiska rörelser. Vacker päls och färg. Härligt temperament, mycket välvisad"
 Vem skulle nu bli BIR av cavaliererna ? Det slutade att vår goaste finaste Pim fick BIR-rosetten. Så glada vi blev nu skulle både Gry och Pim få tävla i gruppfinalen.  Finalen i grupp 9 är ju en stor grupp och man började med valparna. Gry skötte sig så bra och placerade sig som BIG 2 .  Pim fick också träna att gå i finalen men blev oplacerad i gruppen.  En riktigt trevlig och kul utställningsdag för både oss och hundarna.

På torsdagen var vi iväg på också en inofficiell utställning som Nordmalings brukshundsklubb anordnade.  Vädret var toppenbra och roligt att träffa cavalierfolket från Övik som var där.  Det var bara Gry som ställdes och hon var framåt och gick så bra i ringen, lite glada hopp emellanåt men det är ju därför man deltar i  inofficiella utställningar för att träna. Finaste lilla Gry fick fin kritik och belönades med HP och en fin BIR-valp rosett. Vi firade med goda hamburgare och hundarna fick smaka bara lite. Det blev lång väntan till gruppfinalerna och Gry blev inte placerad men hon gjorde det så bra i ringen och övning ger färdighet. Sedan bar det iväg hemåt och vi avslutade med grillmiddag och sedan var det bara att koppla av efter en lång utedag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar