OM OSS

Carina & Josefin Karlsson
Rågvägen 12
903 60 Umeå
070-687 58 59, 073-084 16 15
carikar1960@gmail.com , josefink89@gmail.comJag heter Josefin Karlsson och är född 1989 och uppvuxen i Umeå. Har alltid haft ett stort intresse för hundar, första hunden i familjen var cavalieren Tex som kom 2004, han fick somna in hösten 2015 och saknaden av honom är fortfarande enorm.

När vi fick Tex började mitt hundintresse utvecklas mycket mer på alla plan, jag började åka på hundutställningar och fick intresse för flera hundsporter. 2006 kände jag mig redo för nästa hund och det blev så klart en till cavalier vid namn Bobby, där började intresset för hundsporter växa ännu mer eftersom Bobby tyckte det var så kul att lära sig nya saker. Vår efterlängtade första tik Jessie kom 2012, hon fick sin första valpkull 2015 där vi sparade en tikvalp som kallas Gry. 2013 blev Tex pappa till en valpkull hos kennel In High Spirits, det kom 8 underbara valpar och jag blev så förtjust i "Pim" att hon fick flytta till oss! En helt underbar hund på alla sätt, hon har haft en valpkull hos oss ♥
2016 köpte jag en Podengo Portugues Liso/Pequeno som kallas Elita, en rolig liten filur som är mycket fart i.

Har gått flera kursen med mina hundar - agilitykurser (från nybörjare till tävlingskurser), freestylekurser, handlerkurser och även allmänlydnadskurser.
 Utbildningar och kurser
SKK Uppfödarutbildning - 2018-2019

Anatomikurs och bedömningskurs - 2018
Ringsekreterarutbildning - 2016

Hundfrisörsutbildning - 2015
Hunddagisutbildning - 2015
Anatomikurs - Patric Ragnarsson 2014
Anatomikurs Cavalier - Joakim Ohlsson 2012
Cavaliersällskapets Uppfödarutbildning 2009
Forslunda Gymnasium - Djurvård 2005-2008
                                                                                                                                     Jag heter Carina Karlsson och är den andra delen av kennel Flash’n Smash. Har sedan barnsben haft ett stort djurintresse och 1971 fick jag min första lilla cavalier en blenheimhane som jag döpte till Ripp.
2004 passade det vår familj att skaffa hund och valet av ras blev enkelt självklart en Cavalier King Charles Spaniel. Den söta lilla valpen döptes till Tex.  En helt fantastisk hund så älskad, underbar på alla sätt . Flocken utökades 2006 med en trefärgad hane Bobby även han så fantastisk och go som en cavalier kan vara. Tex var lite mer min hund och Bobby Josefins. Tanken att starta kennel började också växa fram. En vacker blenheimtik Jessie med de vackraste ögonen och ett underbart temperament flyttade in till oss 2012. Lyckan var stor när Tex fick bli pappa till en kull på 8 valpar och i den kullen fanns vår Pim.
 Tex och Bobby finns inte längre men har lämnat så många vackra och fina minnen och ett av de bästa är Pim som finns i vår flock. Det blev 2015 dags för vår första valpkull två vackra blenheimvalpar Gry och Ture.  Gry blev kvar i kenneln och Ture flyttade till Norrbotten.  2016 fick Jessie sin andra kull 2 vackra blenheimflickor Gullan som bor i Västerbotten och Nellie i Norrbotten. Nu 2017 har Pim fått sin första kull, den vackraste blenheimhane man kan tänka sig och en ljuvligt söt blenheimtik, så spännande att få följa dessa små.
Att ha en cavalier innebär för mig att alltid ha en svansviftande kompis som gärna följer med på en promenad. Värme att de bara finns och att de älskar att mysa tillsammans med oss i familjen. Det är roligt att pyssla om de små och pälsvården är enkel bara att kamma och borsta, de njuter så av att bli ompysslade. Jag har gått kurser med Tex, Jessie och Gry bl a i allmän lydnad, agility, spår och jag har också genomgått Cavaliersällskapets uppfödarkurs och uppfödarträffar samt många intressanta föreläsningar. Många nya trevliga människor får man också möta som cavalierägare och här i Umeå är vi ett härligt gäng som träffas.  På våra träffar går vi promenader, tränar allmänlydnad, agility, rallylydnad och andra saker som vi i gruppen vill träna på. Vi ställer ut våra hundar och mest blir det under sommarsäsongen, trevligt att komma ut och träffa andra cavaliermänniskor och att få se nya platser. Josefin tävlar i olika hundsporter så ibland hänger jag med henne och det är så roligt att se att cavalierer kan och vill jobba, de passar till de flesta hundsporter.

En cavalier är en fyrbent vän som aldrig sviker med andra ord en helt underbar vän. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar