OM OSS

Carina & Josefin Karlsson
Rågvägen 12
903 60 Umeå
070-687 58 59, 073-084 16 15
carikar1960@gmail.com , josefink89@gmail.comJag heter Josefin Karlsson och är född 1989 och uppvuxen i Umeå. Har alltid haft ett stort intresse för hundar, första hunden i familjen var cavalieren Tex som kom 2004, han fick somna in hösten 2015 och saknaden av honom är fortfarande enorm.

När vi fick Tex började mitt hundintresse utvecklas mycket mer på alla plan, jag började åka på hundutställningar och fick intresse för flera hundsporter. 2006 kände jag mig redo för nästa hund och det blev så klart en till cavalier vid namn Bobby, där började intresset för hundsporter växa ännu mer eftersom Bobby tycker det är så kul att lära sig nya saker. Vår efterlängtade första tik Jessie kom 2012, hon fick sin första valpkull 2015 där vi sparade en tikvalp som kallas Gry. 2013 blev Tex pappa till en valpkull hos kennel In High Spirits, det kom 8 underbara valpar och jag blev så förtjust i "Pim" att hon fick flytta till oss! Med henne har jag mycket planer och vill träna henne i allt möjligt. Tanken är även att hon ska bli mamma i framtiden.
Jag är med i UBHK's utställningsgrupp där vi anordnar utställningar i deras regi. Håller just nu även på utbilda mig till ringsekreterare.Har gått flera kursen med mina hundar - agilitykurser (från nybörjare till tävlingskurser), freestylekurser, handlerkurser och även allmänlydnadskurser.
 Utbildningar och kurser
Hundfrisörsutbildning 2015
Hunddagisutbildning 2015
Anatomikurs - Patric Ragnarsson 2014
Anatomikurs Cavalier - Joakim Ohlsson 2012
Cavaliersällskapets Uppfödarutbildning 2009
Forslunda Gymnasium - Djurvård 2005-2008
                                                                                                                                     Jag heter Carina Karlsson och bor tillsammans med min man och hundar i Röbäck en underbar by utanför Umeå med närhet till skogen. Har ett stort djurintresse och 1971 fick jag min första lilla cavalier en hane som jag döpte till Ripp.
2004 passade det vår familj att skaffa hund och valet av ras blev än en gång en cavalier. Den söta lilla valpen döptes till Tex.  Han var och är så underbar och så älskad och numera har han lite gråa hår men är ändå pigg och tycker om skogspromenader och att vara med på allt.
Flocken har utökats med både Bobby, Jessie och Pim. Alla lika efterlängtade först kom Bobby som är Josefins första egna hund – han tycker om att jobba allt från agility, freestyle med mera. Hela tiden fanns tanken på att skaffa en tik och plötsligt (ja egentligen efter lång väntan) kom hon lilla fantastiska Jessie –  en vacker blenheimtik helt underbart temperament. Vi har alltid önskat oss en valp efter Tex och 12 december 2013 föddes en kull med 8 underbara valpar där vår Pim var en av valparna. Det gick ju inte att motstå en så framåt och go valp och Pim-gumman är fortfarande en mycket mysig, nyfiken, hoppande hund – undrar vad hennes framtid blir – ska bli så roligt att få följa henne.
Att ha en cavalier innebär för mig att alltid ha en svansviftande kompis som gärna följer med på en promenad. Värme att de bara finns och att de älskar att mysa tillsammans med oss i familjen. Det är roligt att pyssla om de små och pälsvården är enkel bara att kamma och borsta, de njuter av att bli ompysslade. Jag har gått kurser med Tex och Jessie bl a i allmän lydnad, agility, spår och jag har genomgått Cavaliersällskapets uppfödarkurs. Många nya trevliga människor får man också möta som cavalierägare och här i Umeå är vi ett härligt gäng som träffas.  På våra träffar går vi promenader, tränar allmänlydnad, agility, rallylydnad
och andra saker som vi i gruppen vill träna på. Vi ställer ut våra hundar och mest blir det under sommarsäsongen, trevligt att komma ut och träffa andra cavaliermänniskor och att få se nya platser.
En cavalier är en fyrbent vän som aldrig sviker med andra ord en helt underbar vän


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar