OM OSS

Carina & Josefin Karlsson
Rågvägen 12
903 60 Umeå
070-687 58 59, 073-084 16 15
carikar1960@gmail.com , josefink89@gmail.com
Jag heter Josefin Karlsson och är född 1989 och uppvuxen i Umeå. Har alltid haft ett stort intresse för hundar, första hunden i familjen var cavalieren Tex som kom 2004, han fick somna in hösten 2015 och saknaden av honom är fortfarande enorm.
2016 köpte jag en Podengo Portugues Liso/Pequeno som kallas Elita, en rolig liten filur som är mycket fart i.


När vi fick Tex började mitt hundintresse utvecklas mycket mer på alla plan, jag började åka på hundutställningar och fick intresse för flera hundsporter. 2006 kände jag mig redo för nästa hund och det blev så klart en till cavalier vid namn Bobby, där började intresset för hundsporter växa ännu mer eftersom Bobby tyckte det var så kul att lära sig nya saker. Vår efterlängtade första tik Jessie kom 2012, hon fick sin första valpkull 2015 där vi sparade en tikvalp som kallas Gry. 2013 blev Tex pappa till en valpkull hos kennel In High Spirits, det kom 8 underbara valpar och jag blev så förtjust i "Pim" att hon fick flytta till oss! En helt underbar hund på alla sätt, hon har haft en valpkull hos oss ♥
2019 började suget efter en cavalierhane och vi hittade världens underbaraste cavalierkille Rio som flyttade till oss, vi hade ett otroligt roligt år tillsammans och jag ser fram emot framtiden med honom och resterande av våra hundar!

Har gått flera kursen med mina hundar - agilitykurser (från nybörjare till tävlingskurser), freestylekurser, handlerkurser och även allmänlydnadskurser.

 Utbildningar och kurser
SKK Uppfödarutbildning - 2018-2019
Anatomikurs och bedömningskurs - 2018
Ringsekreterarutbildning - 2016
Hundfrisörsutbildning - 2015
Hunddagisutbildning - 2015
Anatomikurs - Patric Ragnarsson 2014
Anatomikurs Cavalier - Joakim Ohlsson 2012
Cavaliersällskapets Uppfödarutbildning 2009
Forslunda Gymnasium - Djurvård 2005-2008


                                                                                                                                     Jag är den andra delen av Flash’n Smash och heter Carina Karlsson. Älskar djur och fick min första cavalier 1971 en fin liten cavalierkille som jag döpte till Ripp efter en hund i en av alla hundböcker jag hade läst innan jag fick min egen hund. Eftersom jag trivdes så bra med rasen så blev det bara så att när jag och min familj skulle skaffa hund så blev det självklart en cavalier även då en blenheim och en liten cavalierkille vid namn Tex. En helt fantastisk underbar hund som introducerade mig och Josefin i hundvärlden. En cavalierkille är för lite så 2006 kom en trefärgad cavalierhane Bobby till vår familj. Tex var lite mer min hund och Bobby Josefins. Vi gick kurser och startade upp lite cavalierträffar, ställde ut och njöt av skogspromenader tillsammans med cavaliererna och Josefin deltog i flera hundsporter. 2012 flyttade den ljuvligaste vackraste cavaliertiken Jessie till oss även hon en blenheim, den färgen har alltid varit min favorit men man kan ju alltid ändra sig eller ha fler favoritfärger.  2013 blev Tex pappa till en kull och i den kullen fanns en valp som Josefin valde ut som sin och som sedan flyttade hem till oss Pim är världens goaste och käraste och påminner så mycket om Tex. Sedan rullade det på och vi skaffade kennelnamn och första kullen föddes 2015 och självklart behöll vi en av valparna en liten blenheimtik Gry. Sedan har vi haft två kullar efter det men vi längtar nu efter valpar men det har inte velat gå vår väg men vi hoppas i en framtid att vi ska få små cavaliervalpar som springer omkring. Så roligt att följa alla valpar som växer upp och utvecklas till härliga cavalierer och som gör sina familjer glada. Eftersom längtan efter valp blev lite för stor kom på nytt en hane till vår cavalierfamilj och Rio som han heter följer vi nu med stor nyfikenhet, en riktigt mysig och snygg cavalierkille.

Det är kul att göra något med sin cavalier så jag har gått olika kurser t ex allmän lydnad, agility, spår och anordnat cavalierträffar i Cavaliersällskapets regi. Jag har även genomgått Cavaliersällskapets uppfödarkurs och SKK:s uppfödarutbildning och deltagit när Cavaliersällskapet haft uppfödarträffar.
Om du har en cavalier och bor i Umeå-området och vill delta i våra cavalieraktiviteter som Cavaliersällskapet anordnar hör av dig.

En cavalier är en fyrbent vän som aldrig sviker med andra ord en helt underbar vän. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar