lördag 5 september 2015

Semester och utställning


Dags för lite höstsemester på underbara Gotland. Vi startade på tisdagen och körde ner till Gävle och campade med husbilen på en fiskecamp i Älvkarleby. Nästa morgon bar det iväg till Nynäshamn där vi övernattade på campingen. Äntligen var det torsdag och dags att ta färjan över till Gotland. Färjan var smockfull av fordon, människor och hur mycket hundar som helst. När vi kom fram så bar det raka vägen till hotellet och vi checkade in, vi bodde på hotell några dagar. Vi unnade oss en jättegod middag lamminnerfilé mmmmm så gott och så skönt att sitta på en uteservering - utlandskänsla.

Hotellet som vi bodde på mitt i Visby.På fredagen tog vi oss en tur ner till Hoburgen. Solen sken men det blåste.
Lite bilder därifrån:

Vi stannade på ett café Berså och tog en glass på väg hemåt mot Visby för att få lite energi för vi skulle ju slå upp vårt utställningstält. Det var verkligen en upplevelse precis kl 17.00 offentliggjordes var de olika ringarna var.  Som vanligt visste man i vilken ring cavaliererna skulle vara men inte var den låg.Peppade till max - fin dag - men..... som sagt är utställning en bedömningssport och saker kan tolkas olika av domare men så mycket som Jessie är utställd kändes allt overkligt - gul skylt - enligt domaren skulle hon bl a haft bredare underkäke - undrar hur hon då skulle ha sett ut ?  Men strunt i det vi tröstade oss med Guteglass nere vid hamnen där kunde man välja mellan 160 glassorter, för min del blev det pistage, nötcreme, blåbärscheescake, så gott.

Vi gick sedan en promenad med hundarna i Visby och tog en del bilder på våra små och ett på mig och Josefin.


På kvällen blev det god pizza på en uteservering vid Stora Torget. Såg solnedgången och gjorde sedan en tidig kväll för väckarklockan ställdes på 5.00, utställningen började 8.00.


Ja upp tidigt och gick ut i vackra Visby på en morgonpromenad med hundarna strax efter klockan 5.00 men staden var vaken. Dag 2 på utställningen var en mycket trevligare upplevelse. Domare för dagen var Jouanchicot Christia, Frankrike. Jessie fick fin bedömning helt enkelt excellent kritik man kunde tro att han såg en annan hund men det var samma. Jessie fick Excellent med CK och placerades som 3:a i öppenklass. Vi löste in lite inteckningskort, det fanns jättefina saker att välja på det blev två gotlands-fleecefiltar med får på, lite småburkar med gotlands-sylt-marmelad och så en burk med fårlortar sheeppoo köpte vi (mintpastiller var det egentligen).  Tog lite lunch, plockade ihop våra grejor och for tillbaka till hotellet och tog lite siesta.
Tog en promenad med hundarna besökte bl a en kyrkoruin.
Sista solnedgången i Visby ville vi ju inte missa så lite foton på hundarna och en vacker solnedgång.På måndagen checkade vi ut och körde upp till Fårö åkte över med färjan.

Vi var och tittade på de fantastiska raukområden som finns där. Helt klart var det nu en bra period att vara turist, visst var det turister men det var lagomt många. Det är så vackert på Fårö fantastisk natur och så klart väldigt många får och vackra stengärden och toppa det sedan med havet som omger ön.
Det blev god tacomiddag i husbilen. Vi övernattade på camping.

Sista dagen på Gotland. Vi for från Fårö på förmiddagen till Visby. Gick runt en sista gång i Visby.

For sedan till hamnterminalen och väntade på att få fara över till fastlandet. Nu när vi for hem var det inte alls lika många som skulle åka med färjan. Det blåste rejält men man kände inte så mycket när man satt i sitt säte men när man gick runt på båten kändes det rätt mycket. När vi kom på kvällen regnade det enormt och det var mörkt ute. Vi övernattade på campingen och nästa dag körde vi hem till Umeå med ett stopp på IKEA Sundsvall.

Vi kommer absolut att åka tillbaka till underbara Gotland -  Rosornas ö. Vi har haft det så bra under denna resa och är nu stärkta inför hösten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar