onsdag 18 februari 2015

Västerbottensmästaren


Nu har jag en hel del att blogga om efter helgen, men vi börjar i ordning ;)

I lördags var det dags för något som kallas Västerbottensmästaren, där man måste bli kvalificerad att delta genom att få CERT/BIR/BIM på officiell utställning.
Därför anmälde vi Jessie till denna utställning, inga förväntningar alls hade vi men man får ju passa på när man väl får vara med :-)
Vi höll till i Flarken på deras Folkets hus, ett mysigt ställe (iaf på insidan)
Årets tema var "Alla Hjärtans Dag" och det bjöds på "Afternoon Tea"

Utställningen gick till så att två hundar tävlar mot varandra och domaren bestämde vilken av dessa som skulle gå vidare. Den hunden som vann fick då möta en ny hund i nästa omgång tills det återstod 4 hundar som domaren då skulle placera.
Domare för dagen var Patric Ragnarson
Vilka man mötte i första omgången lottades.
Jessie fick då möta en Cocker Spaniel i första omgången.
Domaren gick då noga igenom hundarna och de fick visa upp sina rörelser.
Sedan skulle domaren då tacka av en av hundarna. Förvånad blev jag då han tackade av Cockern och inte Cavalieren (Cocker brukar ju generellt gå bättre på utställning)

Blev såklart glad och gick för att göra i ordning oss för nästa omgång.
I omgång nr 2 fick Jessie möta en Dogue De Bordeaux, den tyckte hon var lite stor och läskig när den kom emot henne. Men domare Patric valde åter igen att Jessie skulle få gå vidare!
Då var vi i "semifinal" och skulle då möta en annan av mina favoritraser Welsh Corgi Cardigan, trodde aldrig han skulle välja vår vackra underbara Jessie men hon gick vidare åter igen!
I finalen var det bara stora hundar och lilla Jessie, det var en Saluki, en Labrador Retriver och en Gordon Setter. Jessie tyckte det var lite jobbigt med så många stora hundar kring sig.
Men hon blev placerad på en fjärdeplats vilket jag är riktigt nöjd över och domaren kommenterade att hon var fin! :-)
Så är såklart superglad efter den fina placeringen bland en mängd fina tikar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar